hu          en          de

Elérhetőségeink:
Telefon: +36 34 310-299 / Fax:+36 34 310-032
Cím: 2800. Tatabánya, Fő tér 20.

Galéria

Hotel kívülről

View the embedded image gallery online at:
http://hotelarpad.hu/index.php/hu/galeria#sigFreeIdc890f266ae

Hotel belülről

View the embedded image gallery online at:
http://hotelarpad.hu/index.php/hu/galeria#sigFreeIde4b608674d

Éttererem hall

View the embedded image gallery online at:
http://hotelarpad.hu/index.php/hu/galeria#sigFreeId298ee2a82f

Konferencia termek

View the embedded image gallery online at:
http://hotelarpad.hu/index.php/hu/galeria#sigFreeId82d4f71322

Étterem

View the embedded image gallery online at:
http://hotelarpad.hu/index.php/hu/galeria#sigFreeId8e79fc116f

Apartman

View the embedded image gallery online at:
http://hotelarpad.hu/index.php/hu/galeria#sigFreeId7eefdbe438

Szoba

View the embedded image gallery online at:
http://hotelarpad.hu/index.php/hu/galeria#sigFreeIdcaf8c8534f

Infraszauna

View the embedded image gallery online at:
http://hotelarpad.hu/index.php/hu/galeria#sigFreeId0c81d2df08

Vadorzó Disco

View the embedded image gallery online at:
http://hotelarpad.hu/index.php/hu/galeria#sigFreeId4f8a1c6be8

Árpád Vezér

Árpád vezér / 847-907 /

A honfoglalás idején, melynek során a magyarok a Kárpát-medencébe települtek - a magyar törzsszövetség Nagyfejedelme volt.

Tőle származnak a későbbi Árpád-ház uralkodói, akik halálát követően négy évszázadon át uralkodtak Magyarországon. 

View the embedded image gallery online at:
http://hotelarpad.hu/index.php/hu/galeria#sigFreeId55fbd3f18b

Turul

A koronás fejű Turul madár a magyarság hadi jelvénye, -a mondák mitológikus madara volt. A honfoglaló Árpád vezér hadai itt, a bánhidai síkon győzték le Szvatopluk szláv fejedelem seregeit.

Ennek a győzelemnek emlékére -az 1896-os milleneum alkalmából,- de csak 1907-ben állították fel a Kő-hegy tetején. 1992-ben felújították. Európa legnagyobb madár szobra. Szárnyainak fesztávolsága 15 méter. 

 

View the embedded image gallery online at:
http://hotelarpad.hu/index.php/hu/galeria#sigFreeIdc4b69d1adb

Környék látnivalói

View the embedded image gallery online at:
http://hotelarpad.hu/index.php/hu/galeria#sigFreeIdf976f67914

Turisztikai látnivalók, szórakozási lehetőségek a környéken

T a t a b á n y a

Turul
A város fölött magasodó, és egyben a város jelképévé vált „ Turul ’’ madár mind gyalogosan, mind pedig széles panoráma úton autóval is megközelíthető. A hegy tetején tágas parkoló van kialakítva, ahonnan turista utak indulnak a ,, Szelim ’’ barlanghoz ill. tovább kilátótoronyhoz. A koronás fejű ,, Turul ’’ madár az ősi magyarság hadijelvénye – a mondák misztikus ,szent madara volt. A honfoglaló Árpád vezér hadai a bánhidai síkon győzték le Szvatopluk szláv fejedelem seregeit. Az 1896-os milleneum alkalmából, de csak 1907-ben állították fel a ,, Kő-hegy ’’ tetején. 1992-ben felújították. Európa legnagyobb madár szobra, szárnyinak fesztávolsága 15 méter. A ,, Turul’’-tól egyedülálló panoráma nyílik a környékre!
Szelim-barlang
A ,,Turul’’ emlékműtől nyugati irányban turista úton 10 perces sétával érhető el. Itt, a jégkorszak második feléből származó ősember nyomokat találtak a kutatók. Kiváló akusztikája miatt hangversenyeket is rendeznek a hatalmas barlangban.
Gyémánt - Fürdő
Tatabánya, Cseri út 33. Tel.: 34/ 309-390 E-mail : Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Internet: gyemantfurdo.hu
Magyarország első családi fürdője télen- nyáron várja a felüdülésre vágyókat. 7 beltéri medencével, szaunákkal, csúszdákkal és egy hatalmas játszóházzal várja a fürdőzni vágyókat.
A Fürdő nyitva tartásáról ,belépőkről a Recepción kaphat felvilágosítást!

V é r t e s s z ő l ő s
Tatabányától 3 km-re található. A Szabadtéri Múzeum területén látható a félmillió éves előember telep.
Nyitva tartásáról, belépőkről a Recepción kaphat felvilágosítást!

M a j k
Mintegy 12-km-re Oroszlány szomszédságában található a Majki Műemlék együttes. A XVIII. században épített Kamalduli remeteség egyedülálló Európában. A műemlék területén az egyik remetelakban berendezett múzeumot lehet megtekinteni, valamint az épen maradt óratoronyba felkapaszkodva a Vértes csodálatos panorámájában gyönyörködhetünk.
Nyitva tartásáról, belépőkről a Recepción kaphat felvilágosítást!

T a t a
Tatabányától mindössze 6 km-re a 100-as úton megközelíthető a 25 ezer lakosú romantikus hangulatú barokk stílusban épült kisváros.
Itt található a 209 hektáros Tatai „Öreg –tó” mely vízi sportokra kiválóan alkalmas. A tavat körülvevő 40 hektáros nemzeti park „eleven múzeum” a vízparti fáknak, növényeknek, madaraknak, állatoknak. A Cseke-tó a horgászok kedvelt paradicsoma. A város mellett található „Fényes” Fürdő természetes környezetben kialakított szabadtéri strand, melynek szénsavas vize rendkívül üdítő, idegrendszert nyugtató.

Tatai múzeumok:

Kuny Domokos Múzeum:
A gót stílusú (XIV-XV.sz.) várban található, mely XVI.sz-i erődrendszerrel van körbevéve. A klasszicista kápolna 1822-ben épült. A vár a XV-XVII. században mint a Katonai erődítmény a végvári rendszer egyik láncszeme volt a török hódoltsági terület határán. A kiállítások közül kiemelkedő a római gyűjtemény, valamint a vár-ásatás eredményeit bemutató, a XV. századot összefoglaló.

Német Nemzetiségű Múzeum:
A Nepomucenus Malomban található kiállításon megismerhetjük a környéken jelentős számban betelepített német telepesek mezőgazdasági munkatevékenységének tárgyi emlékeit, ruhaviseletüket, a mindennapi élet eszközeit, tárgyait.

Görög- Római Szobormásolat Múzeum:
A volt zsinagóga épületében látható kiállításon a görög szobrászat mellett a római császárkor reprezentatív darabjait is megcsodálhatjuk.

Vizivágóhíd: (Ipari műemlék)
Az Öreg-tóra épület vágóhíd, mely ritka ipari műemléknek számít, a XVIII. századi mészáros céh életébe nyújt betekintést.

Földtani múzeum: (Kálvária domb)
A szabadtéri múzeum területén nyomon követhetjük mintegy 30 millió év földtörténeti fejlődését.

K o m á r o m
A 25 km-re fekvő komáromi Termálfürdő 50 C’-os kénes és sós vize a szív és érrendszeri megbetegedésben szenvedők, valamint csonterősítő hatása révén a fejlődésben lévő gyerekek számára és baleseti utókezelésekre is kiválóan alkalmas. Frissíti a vérkeringést és a reumás eredetű gyulladásos megbetegedésekre is hatásos.